De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Infotheek

Nieuwsberichten

Verwijzingen:

Alle nieuwsberichten voor Introductie

08-2016 - Cluster Innovatie Agro & Natuur

Het cluster Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) is met ingang van 4 juli 2016 niet meer actief als eigenstandige eenheid. De inzet van het ministerie van EZ voor grensverleggende innovaties/systeeminnovaties zal worden vormgegeven via drie strategische kennis- en innovatieprogramma’s, te weten natuurlijk kapitaal, duurzame producti..

07-2016 - Congres "Van idee naar praktijk"

Congres "Van idee naar praktijk": werken aan innovaties in agro & natuur over de grenzen van sectoren heen Op 22 juni gingen ruim 100 afgevaardigden van maatschappelijke organisaties, overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven met elkaar aan de slag om nieuwe oplossingen voor maatschappelijke opgaven te bedenken. Ze deden dit tijdens..

06-2016 - Grensverlegende vernieuwingen voor overmorgen

Innovatie Agro & Natuur werk, als onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, samen met maatschappelijke partners aan sectoroverstijgende vernieuwingen op het gebied van tuinbouw, melkveehouderij, natuur, recreatie in de groene ruimte, intensieve veehouderij en voeding. Het gaat daarbij om oplossingen voor nijpende maatschappelijke..

05-2016 - Congres 'Van idee naar praktijk' 22 juni 2016

Congres "Van idee naar praktijk - Cross-sectorale vernieuwingen in Agro & Natuur" op woensdag 22 juni 2016 Mediamatic/Greennest/Biotoop Dijkspark, Dijkspark/Dijksgracht 6, 1019 BS Amsterdam Aanmelden is mogelijk door een aanmeldformulier op te vragen bij Erna Pieters. Aanmelden kan tot 10 juni a.s., maar vol = vol. Deelname is kosteloos. ..

03-2016 - Aankondiging Event 'Van idee naar praktijk'

Op woensdag 22 juni 2016 organiseert Innovatie Agro & Natuur van het ministerie van Economische Zaken samen met zijn partners Courage, SIGN en STIRR het congres "Van idee naar praktijk - cross-sectorale vernieuwingen in Agro & Natuur" Na een inleiding door prof.dr. M. Hekkert (Universiteit Utrecht) over de vraag waarom grensverleggende ..

11-2015 - Nieuwe positie en naam Innovatie Agro & Natuur

InnovatieNetwerk heeft binnen het ministerie van Economische Zaken (hierna: EZ) een nieuwe plaats gekregen en is nu onderdeel van de directie Agro- en Natuurkennis. InnovatieNetwerk gaat verder als ‘Innovatie Agro & Natuur’. Binnen EZ ligt de nadruk bij kennis en innovatie op het creëren van de juiste randvoorwaarden voor ondernemers zodat..

06-2015 - Innovatie Agro & Natuur in beeld

Onlangs is uit de rijke beeldbank over de Innovatie Agro & Natuurprojecten een compilatie gemaakt, waarin een groot deel van de projecten in sneltreinvaart voorbij komt. Deze compilatie wordt gebruikt in presentaties over Innovatie Agro & Natuur.    

03-2015 - Nieuwsbrief maart 2015

Klik hier om de nieuwsbrief te openen. In deze nieuwsbrief: Interactieve Natuurbeleving: Gaming VoorNatuur Versloon – Korte ketens via werkgever INTERREG-voorstel KOMPAS ingediend BuitenBief – beter vlees, fraaier landschap ‘Personalised Food’ – de toekomst? Superboeren Eerste bestemmingsplan Nieuwe M..

02-2015 - NRLO-rapporten digitaal beschikbaar

TNO heeft een groot deel van de NRLO-rapporten uit de periode 1989-2000 gedigitaliseerd. Alsook 6 NRLO-rapporten uit 1962-1980. Deze, in totaal 84 rapporten, zijn hier te downloaden. De Nationale Raad voor Landbouwkundig Onderzoek (NRLO) was in de periode 1957-1985 onderdeel van TNO, eerst al..

12-2014 - Nieuwsbrief december 2014

Klik hier om de nieuwsbrief "Highlights 2014" te openen. In deze nieuwsbrief: 200.000 ha subsidievrije natuur in Nederland ECOFERM! gaat tweede fase in Succes groepsprogramma ‘Keer Diabetes 2 Om’ vastgelegd Antibioticavrije Ketens Zien, ruiken, horen én voelen in GreenNest Amsterdam Meat Your Own groeit door ..
Resultaatpagina(s): 01 02 03 04 05 06 07
 
Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken