De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

06-2014 - Internationale belangstelling voor SIGN

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2014-06-16
Meer informatie: Dr.ir. A.D. (Dewi) Hartkamp
E-mail: dhartkamp@ltoglaskracht.nl
Telefoon: +31(0)10-80084 06
Mobiel: +31(0)6-53131944
Aandachtsgebied: glastuinbouw

Van 10 tot 12 juni vond in Amsterdam RAI de nieuwe internationale vakbeurs GreenTech plaats. Een beurs met technologische oplossingen voor de tuinbouw. Drie themapaviljoens toonden duurzame oplossingen voor watergebruik- en management, energiewinning en -gebruiksmogelijkheden en biobased toepassingen voor de tuinbouw. Exposanten, workshops en seminars waren in ieder paviljoen te vinden.


Tijdens GreenTech presenteerde SIGN haar projecten Polydome en GreenNest, een project in samenwerking met STIRR. Polydome is een nieuw teeltprincipe waarbij tientallen groenten, kruiden, fruit, kippen en paddenstoelen gecombineerd worden, waardoor het mogelijk is om, afgestemd op de lokale marktvraag, dieper in de keten te leveren. Een pilot is gestart bij Frank van Kleef in De Lier. GreenNest Hotel & Experience is een samenwerking tussen de hotelbranche en tuinbouw: een icoongebouw waar de tuinbouw verdient aan zijn eigen promotie, net als de bollensector dat uitstekend doet met de Keukenhof.

De stand van SIGN trok veel internationale belangstelling voor de zelf waterende plantenwand en GreenNest. De eerste editie van GreenTech trok ruim 8000 bezoekers. Daarvan was 41% van buiten Nederland en 59% vanuit Nederland.
 

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het thema:

SIGN

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken