De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

11-2014 - Nieuw verdienmodel voor groen op scholen

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2014-11-28
Meer informatie: Dr.ir. A.D. (Dewi) Hartkamp
E-mail: dhartkamp@ltoglaskracht.nl
Telefoon: +31(0)10-80084 06
Mobiel: +31(0)6-53131944
Aandachtsgebied: glastuinbouw

In het kader van de Innovatiemotor Greenport Aalsmeer heeft SIGN met ondernemers in de regio een nieuw verdienmodel ontwikkeld om planten op basisscholen te bevorderen. Via een lespakket worden leerlingen betrokken bij de verzorging van de planten. De kosten voor de plantenwand, de planten (die makkelijk in en uit de wand gehaald kunnen worden) en het bijbehorende lespakket zijn bijzonder laag, t.w. € 150. Als scholen dit nog te duur vinden, kunnen ze de ouders inschakelen voor een bijdrage in de kosten van de planten.
Met dit initiatief wordt het verbeteren van de luchtkwaliteit in klaslokalen betaalbaar. Kinderen en leerkrachten voelen zich prettiger en veiliger waarmee de leerprestaties omhoog gaan. U kunt hier het effect van planten en groen in de klas nalezen. Voor extra informatie kunt u het persbericht nalezen.

 groen klas 3agroen klas 4aimg_0419a

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het thema:

SIGN

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken