De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

10-2010 - Innovatie Agro & Natuurfilms internationaal be

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2010-10-11
Meer informatie: Dr. H.J. (Henk) Huizing
E-mail: h.j.huizing@innonet.agro.nl
Telefoon: +31 (0)6-51966359
Mobiel: -
Aandachtsgebied: Voeding, Energie

Op het Agrofilmfestival zijn vorige week twee films van Innovatie Agro & Natuur in de prijzen gevallen. Het Agrofilmfestival werd georganiseerd door het Animal Production Research Centre in Nitra met steun van onder meer de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

‘Photon Farmer’ (over het concept Fotonenboer dat een doorbraak betekent voor de opslag van duurzame energie) werd onderscheiden door de universiteit van Nitra en ‘Future for the eel’ (over grensverleggend onderzoek op het gebied van de kweek van glasaal) won de tweede prijs in de categorie ‘expert and instructive films’. In totaal werden er 151 films, waarvan acht uit Nederland, ingezonden en beoordeeld door een internationale jury.

Namens Innovatie Agro & Natuur nam de ambassadeur in Bratislava, Daphne Bergsma, de prijzen vorige week vrijdag tijdens de slotceremonie samen met Landbouwraad Ellen van de Vrugt in ontvangst.

De onderscheiden films zijn beide gemaakt door regisseur Piet Hein van der Hoek (DBC Media en ex-Zembla), in opdracht van Innovatie Agro & Natuur.

In onze infotheek vindt u de onderscheiden films ook in een Nederlandse versie.

 
Gerelateerd aan het domein:

Land- en tuinbouw en agribusiness

Gerelateerd aan het project:

Fotonenboer (Courage)

InnoFisk

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken