De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

03-2011 - De Hongerige Stad is overal

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2011-03-14
Meer informatie: Ing. H. (Hiske) Ridder
E-mail: hridder@conpuls.nl
Telefoon: +31(0)6-17391430
Mobiel: -
Aandachtsgebied: Voeding

“De invloed die de moderne productie van voedsel voor de steden heeft op ons leven en onze planeet, is enorm”, stelt schrijfster Carolyn Steel in haar toonaangevende boek Hungry City. Deze week komt op initiatief van Innovatie Agro & Natuur en in samenwerking met NAi Uitgevers de Nederlandse vertaling uit met als titel ‘De Hongerige Stad. Hoe voedsel ons leven vormt’.

In ‘De Hongerige Stad’ kiest Carolyn Steel voor een geheel nieuwe benadering van actuele problemen die verband houden met de manier waarop we eten. De auteur volgt in dit enthousiaste en visionaire boek het spoor van ons voedsel, van het platteland tot de stad, via markten en supermarkten, keukens en eettafels, afvalverwerking en terug. Ze vraagt zich af hoe wij voedsel kunnen benutten als een manier om onze steden beter te begrijpen, beter te ontwerpen, en leefbaarder te maken. Het boek is van groot belang vanwege de open en urgente benadering van de veelzijdige waarde die voedsel voor de stad heeft.

Deze week veel aandacht voor 'De Hongerige Stad. Hoe voedsel ons leven vormt'. Morgen, dinsdag 15 maart organiseert Stroom, in het kader van Foodprint, vanaf 17.00 uur een bijeenkomst in Den Haag over ‘De Hongerige Stad’ voor professionals (ontwerpers en stedebouwkundigen). Voor nadere details: www.stroom.nl. Op woensdag 16 maart wordt ‘De Hongerige Stad’ gepresenteerd aan een gezelschap van wethouders tijdens een door het ministerie van EL&I georganiseerde conferentie rondom voedselstrategie in Groningen. Surf naar www.smakelijkduurzamestad.nl. In debatcentrum De Balie te Amsterdam is op donderdag 17 maart a.s. vanaf 20.30 uur een publieksprogramma (iedereen welkom) georganiseerd door het NAi met o.a. Zef Hemel (directeur Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam) en Jutka Halberstad (promoveert op o.a. obesitas en voeding). Schrijfster Carolyn Steel is bij alle bijeenkomsten aanwezig.

Meelezen en meepraten op Twitter kan tijdens deze dagen ook. Gebruik daarvoor de hashtag #dehongerigestad

 
Gerelateerd aan het domein:

Voeding

Gerelateerd aan het project:

Steden van Fruit en Honing

Varkens in de stad

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken