De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Nieuwsberichten

11-2012 - Congres Leisure Port van Europa

Verwijzingen:

Datum publicatie: 2012-12-03
Meer informatie: Dr. J.H.A. (Hans) Hillebrand
E-mail: h.hillebrand@innonet.agro.nl
Telefoon: +31(0)70-3784469
Mobiel: +31(0)6-31932884
Aandachtsgebied: Gebiedsontwikkeling

Op 17 januari 2013 organiseert STIRR een groot congres over de vrijetijdssector en gebiedsontwikkeling. Het congres, mede mogelijk gemaakt door het ministerie van EL&I, Midpoint Leisure Boulevard en Gastvrij Nederland, vindt plaats in het Klasse Theater te Tilburg.

Nederland heeft de toerist en recreant in potentie veel te bieden, zoals onze historische steden, onze delta, de zee, de architectuur. Door samenwerking en door bestaande kwaliteiten te versterken,kunnen we de potentie ten volle benutten.
Op verschillende plekken in Nederland wordt daaraan met succes gewerkt. Hoe hebben betrokkenen dit voor elkaar gekregen? Wat kunnen we hiervan leren? En hoe zorgt toepassing van deze kennis ervoor dat Nederland naast een Mainport (Schiphol, Havens Rotterdam) daadwerkelijk een Leisure Port wordt?

Onder leiding van dagvoorzitter Hannie te Grotenhuis delen experts en ervaringsdeskundigen hun ervaringen met de deelnemers.
’s Middag staat de praktijk centraal in interactieve workshops. Onderwerpen zijn o.a.: vrijetijdssector als motor voor gebiedsontwikkeling, topsectoren en de vrijetijdseconomie, MKBA-tool voor recreatieondernemers, de rol van de provinciale overheid, leisure clusters.

Het symposium is vooral interessant voor professionals die werken in het vrijetijdscluster en in gebiedsontwikkeling. Voor deelname aan het congres kunt u zich hier aanmelden  Tevens kunt u het programma bekijken en vindt u informatie in het persbericht.
 

 

 
Gerelateerd aan het domein:

Natuur, landschap en ruimte

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken