De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Project

BGG: Hogeschool in Dronten (CAH)

Verwijzingen:

Bouwen met groen en glas inspireert tot een nieuwe visie op duurzaam bouwen en optimaal leven en werken. Dat vonden de bestuurders van de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) ook. Vanuit dit concept realiseert de CAH in 2010 een door BDG Architecten ontworpen nieuw hoofdgebouw voor 1.200 studenten.

Het nieuwe hoofdgebouw is eigenlijk een gebouw binnen een gebouw. Het omhullende gebouw betreft een glasoverkapping. De ruimte tussen de glasoverkapping en het binnengebouw functioneert als een groene verblijfs- en ontmoetingsruimte. Deze ruimte strekt zich over diverse niveaus uit en wordt ontsloten middels amfitheaterachtige trappen.

Zonwerende doeken en dakluiken die kunnen luchten, regelen mede het klimaat in de tussenruimte. Het binnengebouw bestaat uit een grote begane grond met daarop een tweetal opbouwen in twee lagen. Het binnengebouw krijgt een aansluiting op een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag) met een warmtepomp voor verwarming en koeling. Warmtewisselaars maken het mogelijk in de zomer warmte en in de winter koude te oogsten. Het gebouw blijft hierdoor jaarrond in warmtebalans.

Meer informatie: Uitgeverij Aeneas.

 
Domein: Land- en tuinbouw en agribusiness

Domein overzichtspagina

Terug naar de vorige pagina

Contactpersoon

P.T. (Peter) Oei

Nieuws over dit project:

12-2011 - Excursie Bouwen met Groen en Glas

 

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken