De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Project

Kids doen Mijn EetExperiment (Kids doen MEE)

Verwijzingen:

Het project

Kinderen zijn gemotiveerder om hun eetgewoonten aan te passen als ze echt ervaren hebben wat 'anders' eten met ze doet. Innovatie Agro & Natuur en de Stichting Voeding Leeft werken daarom aan een eetervaringsprogramma voor kinderen onder de titel 'Mijn Eetexperiment voor kids'.

De aanpak is gebaseerd op 'Mijn Eetexperiment' voor volwassenen, maar dan helemaal toegespitst op leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Gedurende een week vervangen de leerlingen hun normale tussendoortjes door een gezonde smoothie. En in plaats van meegebrachte frisdrank maken ze zelf een sapje van vers fruit of drinken ze water. Kinderen worden door middel van een dagelijks filmpje aangemoedigd om ook tijdens de lunch en het diner meer groenten en fruit te eten. Elke dag gaan de kinderen na hoe ze zichzelf voelen en vullen daarvoor een vragenlijst in. Een eerste pilot in Rotterdam leverde positieve reacties op. In de maanden oktober 2012 - maart 2013 wordt een tweede pilot gehouden met enkele lichte aanpassingen. De ambitie is om 'Mijn Eetexperiment voor kids' aan scholen aan te bieden in samenhang met bestaande activiteiten, zoals Smaaklessen en Schoolgruiten.

Actualiteiten

Voor recente ontwikkelingen zie 'Nieuws over dit project' in de rechterkolom.

Partners

 
Domein: Voeding

Domein overzichtspagina

Terug naar de vorige pagina

Contactpersoon

Er zijn geen contactpersonen gevonden voor dit project..

Nieuws over dit project:

03-2014 - 'Kids doen Mijn EetExperiment' in laatste fase

Rapporten & Voortgangsrapportages:

Conceptwijzer 'Kids doen Mijn EetExperiment'

Weblogs:

Kids doen Mijn Eetexperiment

 

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken