De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Project

FaceKoe/SuperBoer (Courage)

Verwijzingen:

Het project

FaceKoe is een idee dat ontstaan is in de eerste Courage Carrousel. Hierin ontmoetten mensen uit de melkveehouderij, mensen uit de game-industrie.

Doel van de Carrousel is om nieuwe kansen en ideeën te creëren door vertegenwoordigers uit de melkveehouderij intensief in gesprek te brengen met vertegenwoordigers uit hele andere sectoren.

Facekoe is één van de projectideeën die onstaan zijn in deze eerste carrousel. De centrale vraag in het project is, hoe kan de doorsnee burger verbonden worden met het hart van een melkveebedrijf. Om dit uit te zoeken wordt door middel van een game de virtuele wereld verbonden met de echte wereld van de melkveehouderij. Spelen met echte data van echte koeien die je via een webcam 24/7 kunt volgen!

De game is momenteel in ontwikkeling. Belangrijke voorwaarde is dat er een live koppeling gemaakt wordt tussen de melkrobot van de boer en de game. De speler krijgt steeds live informatie en kan zelf bepalen wat hij er op welk moment mee doet. Zo kan de gamer zich ontwikkelen van knecht tot SuperBoer, wat tevens de nieuwe werknaam van het project is.

 

 

 

facekoe315px

Actualiteiten

Voor recente ontwikkelingen zie 'Nieuws over dit project' in de rechterkolom.

Zie ook de website van Courage.

Partners

 

 

 

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken