De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Project

Natuurthemaparken

Verwijzingen:

Het project

Innovatie Agro & Natuur en andere partijen zoeken naar nieuwe verdienmodellen in en voor de Nederlandse natuur. Een mogelijkheid is het ontwikkelen van bijzondere attracties in de natuur die via dagtoerisme extra opbrengsten genereren en het draagvlak voor natuur(bezoek) sterk vergroten.
 
Zo is het project 'Naar de Wildernis..' tot stand gekomen. Het is een natuurthemapark, waarin de bezoeker van een natuurgebied op aantrekkelijke wijze de natuur intenser beleeft, ontdekt en ervaart. Dat gebeurt door het toepassen van bewezen atrractietechnieken. Met een interactieve 'ride'' waant de bezoeker zich voor even een vogel, hert of vis, Door rollenspel wordt de bezoeker zelf tijdelijk een natuurprofessional. Met behulp van 'games' krijgt de bezoeker de kans om gesimuleerde natuurdilemma's spelenderwijs op te lossen. En in een gethematiseerde 'tour' maakt de bezoeker het natuurverhaal mee. Na afloop kan de bezoeker zelf een bijdrage leveren aan natuurontwikkeling door mee te doen in een 'help-programma'

Actualiteiten

Voor recente ontwikkelingen zie 'Nieuws over dit project' in de rechterkolom.

Partners

 

 

 

 

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken