De informatie op deze website wordt sinds augustus 2016 niet meer geactualiseerd vanwege het opgaan van Innovatie Agro & Natuur (v/h InnovatieNetwerk) in de directie Agro- en Natuurkennis van het ministerie van Economische Zaken.

Project

Bouwen met groen en glas - BGG (SIGN)

Verwijzingen:

Het project

Energieneutraal wonen en werken
Vitale gebouwen leveren niet alleen energie, maar ook geluk, gezondheid en voedsel op. Energietechnieken uit de glastuinbouw, daglicht en planten vormen de basis voor dit concept. Het sluit aan op maatschappelijke behoefte in de zorg, onderwijs, wonen en werken naar betekenisvolle en duurzame omgevingen. De voordelen voor de gebruikers zijn: betere leerprestaties, meer creativiteit, verbetering van de luchtkwaliteit, betere bevochtiging, zonwering en snellere genezing. De voordelen voor tuinders zijn: strategische uitbreiding van de markt, het communiceren over de positieve effecten van planten en het verbeteren van het imago van de glastuinbouw.

Brede School, Dok architecten In 2010 realiseert de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) in Dronten een nieuw hoofdgebouw voor 1.200 studenten dat volledig is geïnspireerd op Bouwen met groen en glas.

Wintertuin Amsterdam In Amsterdam verrezen 36 unieke woningen. De ruimte tussen deze woningen werd gevangen in glas, waardoor een semi-buitenklimaat is ontstaan.

Vanaf september 2009 is het concept ondergebracht bij de Stichting Living Daylights en heeft het een eigen website www.bouwenmetgroenenglas.nl

Lees meer over:

Een nieuw concept
Gebouw als energiebron
Hogeschool in Dronten
Wintertuin Amsterdam
Energie en techniek
Onderwijs en zorg
Wonen en werken
Aanbevelingen
Contact

Actualiteiten

Voor recente ontwikkelingen zie 'Nieuws over dit project' in de rechterkolom.

 

Partners

 

 

 

Innovatie Agro & Natuur, onderdeel van het

Ministerie van Economische Zaken